МАКЕДОНИЈА чита БИБЛИОТЕКАРКУ

На 2 на Скопски саем (на 6 ти април 2017 год.) започне и националната кампања "Отворена библиотека – Влези во нов свет!", посветена на улогата на јавните библиотеки во заедницата. Ту  бидат поставени штандови за промоција на библиотеките и се формира единствена сцена на книги, автори, издавачи, преведувачи, библиотекари и корисници кои ќе споделуваат искуства. Во рамките на овие активности е промовирана книгата Библиотекарка од авторот Мирко Марковиќ. Темата на книгата и неговото кирилско писмо, беа доволни да за еден ден во библиотеките и библиотекарите во Македонија се распродадени и организаторите на донирани 120 книги

За обичните публика од најубавите и најголемите сегмент беше единствена поддршка на библиотекарите од Македонија за проектот - БИБЛИОТЕКАРКА!

МАКЕДОНИЈА ЧИТА БИБЛИОТЕКАРКУ

С К О П Ј Е 

Р А Д О В И Ш               П Е Х Ч Е В О

Ш Т И П

ПРИЛЕП                    КАВАДАРЦИ                     КОЧАНИ

БИТОЛА - ГЕВГЕЛИЈА                                             О Х Р И Д  

 С Т Р У М И Ц А                                             С К О П Ј Е   

 

 

ПРЕДСТАВА

ДА СЕ ЗНА

USKORO - УСКОРО
 
Библитека
"Доситеј Обрадовић"
Стара Пазова
Народна библиотека Добој
JU opća knjižnica USORA
Сцена АЗБУКА
Краља Милана 2
Београд
Библиотека "Љубиша Р.Ђенић"
Чајетина
 3. Фестивал хумора и сатире:
КРИВА ДРИНА - Зворник
 
„Меѓународната конференција на библио-иноватори и креативци“
Конгресни центар
КОНТИНЕНТАЛ
СКОПЈЕ
Дом културе Рудник
Рудник - Г. Милановац
Хотел "Врујци"
Бања Врујци
КАКАЊ (БиХ) 
. ЈУ КСЦ Какањ
МАГЛАЈ (БиХ) 
ЈУ Опћа библиотека 
46. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ
- ДАНИ КОМЕДИЈЕ ЈАГОДИНА -
ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ
Народна библиотека
"Радислав Никчевић"
     ТЕАТАР 78 - БГД.
 ДАН БИБЛИОТЕКАРА
Мала stand up  
Дом културе Н.Варош
 
Градска библиотека
ПАНЧЕВО
 
.
Д.К.  ИРИГ -  53.САБОР 
БИЛИОТЕКАРА СРЕМА

премијера
МОДЕРНА ГАРАЖА
предпремијера
салон МАГИСТРАЛА
ДК СТУДЕНТСКИ ГРАД
Уторак 27.09.2016
.
PRESS конференција
БИБЛИОТЕКА cafe&bar